Radis.o

Radis.o

Pivní koleno
koleno_barva.jpg
1 koleno, 5 stroužků česneku, 1 cibule, hrst nakrájené kořenové zeleniny, 1 bobkový list, několik kuliček nového koření, 0,5 l plzeňského piva.

Koleno očistěte, nařízněte na několika místech až ke kosti a do řezů vetřete rozetřený česnek se solí. Koleno osolte, trochu opepřete a dejte do chladu. Proleželé koleno vložte do pekáče na mírně osmahnutou cibulku s kořenovou zeleninou, zalijte vodou a přidejte koření. Přiklopené dejte do trouby – koleno se nejdříve vaří, pak dusí a nakonec peče. Během pečení podlévejte pivem. Podávejte s hořčicí, křenem a chlebem.
Hovězí Stroganoff s jogurtem
stroganoff_barva.jpg
600 g hovězí kýty, 1 šálek jogurtu, 1 konzerva žampionů, sůl, pepř, mletá paprika.

Z hovězí kýty nakrájejte plátky asi 1 cm silné. Dobře naklepejte, rozkrájejte na proužky 10 cm dlouhé a 1 cm široké a znovu naklepejte. Vyškvařte tuk z hovězího loje a maso na něm rychle opečte, ne déle než 8 minut. Přidejte sůl, pepř, papriku, houby a jogurt. Vše dobře promíchejte a společně prohřejte. Maso se nesmí dusit ani vařit, protože by ztuhlo. Podávejte s vařenou nebo dušenou rýží či hranolky.
Rejnočí ploutev na grilu s koloniálním bramborem
rejnok_barva.jpg
2 ks čerstvé rejnočí ploutve, sůl, bílý pepř, koření asado, červené koření na ryby, olivový nebo slunečnicový olej, 2 větší brambory, 100 g slaniny, cibulka (jarní nať), česnek, majoránka, kmín.

Čerstvou rejnočí ploutev stáhněte z kůže a podle chuti okořeňte směsí z asada, červeného koření na ryby, trochy soli a bílého pepře. Na rozpálené pánvi s olivovým nebo slunečnicovým olejem ploutev osmahněte (z každé strany asi půl minuty). Pak dejte do grilu, po pěti minutách otočte a znovu grilujte pět minut.

Koloniální brambor připravte tak, že větší bramboru uvařenou ve slupce dlabátkem vydlabete. Nesmíte přitom porušit obal. Hmotu z „bříška“ brambory dejte do misky, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku (nejlepší je jarní nať), namačkaný česnek, koření podle chuti (například grilovací, sůl, mletý kmín, špetku majoránky). Na pánvi osmahněte slaninu nakrájenou na malé kostičky a přidejte do ochucené bramborové hmoty. Vše promíchejte a nacpěte zpátky do bramborového obalu. Plněný brambor nechte zapéct v grilu po dobu pěti až sedmi minut.
Ztracená vejce s provensálskou omáčkou
vejce_barva.jpg
6 vajec, 1 dcl hustého rajčatového protlaku, 1 lžíce smetany, lístky bazalky, 1 čajová lžička nepálivé papriky, ½ lžičky kari koření, 1 plechovka kukuřičných zrn, půl červené a půl zelené papriky, 1 lžíce másla, sůl, pepř.

Nakrájejte papriky na drobné kostičky a osmažte je na másle spolu s okapanou kukuřicí. Nakonec přidejte nasekané lístky bazalky. Do formiček rozklepněte vejce, osolte a opepřete je a dejte vařit do vodní lázně tak, aby voda dosahovala do dvou třetin výšky formiček. Uvařená ztracená vejce vyklopte na talíř na vrstvu paprik a kukuřice, kterou jste přelili provensálskou omáčkou.

Provensálká omáčka: rajčatový protlak zahřejte na mírném plameni za stálého míchání, přidejte smetanu, kari koření a mletou papriku.
Tiramisu
tiramisu_barva.jpg
Sýr Mascarponne, šlehačka, 15 dlouhých piškotů, 200 g cukru nebo 5 lžic medu, espresso nebo obyčejná přefiltrovaná káva, brandy, neslazený kakaový prášek.

Do hlubší nádoby vložte sýr, šlehačku a cukr (nebo med) a šlehačem vypracujte tužší hmotu. Do zapékací misky postupně navrstvěte krém a piškoty, které předtím, než na ně dáte vrstvu krému, pokapete kávou a brandy. Poslední vrstvu ještě jednou pomažte krémovou směsí a jemně zaprašte kakaem. Nechte odležet do druhého dne.
Jehněčí ragú
ragu_barva.jpg
1 kg jehněčího hrudí, 300 g cibule, 1 lžíce mouky, 100 g olivového oleje, sůl, lžička skořice, špetka šafránu, špetka papriky, 150 g švestek.

Maso nakrájejte na kousky, osolte a opečte na oleji. Přidejte nakrájenou cibuli, osmahněte, zasypte moukou, ještě chvilku opékejte a podlívejte vodou. Dusíte jako ragú. Když maso změkne, přidejte koření. Půl hodiny před podáváním přidejte vypeckované čerstvé nebo sušené švestky. Jako příloha je vhodná rýže.
zdroj:http://receptynamiru.cz

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (34 | 69%)
iq test




GamePark.cz
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one